Het klimaat in Panama

Klimaat in PanamaPanama heeft een tropisch klimaat. Een tropisch regenwoudklimaat langs de grensgebieden met Costa Rica en Colombia, een moessonklimaat in het westen en een tropisch savanneklimaat in het centrum. Waar men ook komt in Panama, overal is het altijd heerlijk warm met temperaturen rond de 30° C. In het voorjaar, zo van februari tot en met mei, kunnen de temperaturen zelfs oplopen tot maar liefst 34-35 °C. Ook de zee is altijd lekker warm. Met een temperatuur van tussen de 20° en 25°C. kunt u het hele jaar door zwemmen, snorkelen, duiken, kitesurfen, noem maar op. Met uitzondering van de regenwouden valt de meeste regen in de vorm van korte pittige buien, die soms enkele uren aan kunnen houden in het regenseizoen. Vanwege de beschermde ligging ten opzichte van het Caribisch gebied maken orkanen geen kans om Panama te bereiken.

Geografische ligging Panama


De Panamese economie bloeit. Mede door de verbreding van het Panamakanaal. Met de verbreding van het Panamakanaal kan Panama de nieuwe generatie cruise- en vrachtschepen faciliteren wat voor extra inkomsten zorgt. De inkomsten uit het kanaal houden belastingen laag en investeringen hoog.

Wetenswaardigheden

Wetenswaardigheden over PanamaPanama is momenteel het snelstgroeiende land van Midden-Amerika. Panama heeft vanwege het Panamakanaal een extreem strategische positie in handen. Het land wordt, mede door de strategische ligging een belangrijke rol als transporthub voor Latijns Amerika toegedicht. De inkomsten uit het Panamakanaal zorgen voor lage belastingen en geld voor investeringen in o.a. onderwijs, medische zorg, infrastructuur, openbaar vervoer en toerisme. Panama trekt naast toeristen veel welgestelden en gepensioneerden. Het land heeft een bloeiende bouwsector en grote aantrekkingskracht op pensionado's, banken en projectontwikkelaars. De gezondheidszorg is van zeer hoog niveau. De bruisende hoofdstad Panama City is het belangrijkste commerciële centrum, gevolgd door de Colon Free Trade Zone.

De koopgolf binnen de Panamese vastgoedsector zwelt aan. Grond en vastgoed wordt hier steeds schaarser en in snel tempo duurder. Toenemende investeringen creëren een gunstig beeld zowel voor buitenlandse als lokale investeerders. Panama biedt gegarandeerde gelijke rechten voor lokale en buitenlandse grond- en vastgoedbezitters.

Het weer in Panama

Levensstandaard

Panama en Paraguay hebben volgens opiniepeiler Gallup de meest positieve bevolking van de wereld. Hoewel Panama een levensstandaard heeft die vergelijkbaar is met Noord-Amerika en Europa, zijn de kosten voor levensonderhoud aanzienlijk lager. Zo kost een zorgverzekering in Panama tussen de $ 30 en $ 50 per maand voor een gezin van vier personen. Medicijnen kosten ongeveer een vijfde van wat ze kosten in Nederland of België. Kosten voor bouwmateriaal en arbeidsloon bedragen ongeveer een derde van de prijs die men in West-Europa betaald en ook het boodschappen doen is een stuk goedkoper.

InternationalLiving.com plaatste Panama in 2014 op nummer 1 van haar Global Retirement Index en riep Panama hiermee uit tot het meest aantrekkelijke land voor gepensioneerden. De uitkomst van het onderzoek is gebaseerd op scores voor factoren die van belang zijn bij een vertrek naar de zon: klimaat, kwaliteit van de gezondheidszorg, voorzieningen voor de oude dag, voordelen voor gepensioneerden, entertainment en voorzieningen, gemak waarmee men kunt integreren alsmede waardevastheid van onroerend goed.

Munteenheid en betaalmogelijkheden

De munteenheid van Panama is de Balboa. Deze is 1 op 1 gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar, die overal wordt geaccepteerd. Panamese en Amerikaanse munten worden door elkaar heen gebruikt. Panamese geldmunten hebben hetzelfde gewicht en omvang als die van Amerikaanse munten, ze hebben alleen een andere afbeelding. De meest gebruikte creditcards zijn Visa en Mastercard. Heeft u een bankpas die is aangesloten bij Cirrus of Maestro, dan kunt u contant geld pinnen. Bij bijna alle hotels, autoverhuurbedrijven en reisorganisaties kunt u met credit card betalen. Buiten de grote steden en bij de grens kunt u bij locale dienstverleners beter met contant geld terecht dan met cheques of creditcard.

Investeren in grond en vastgoed in Panama
 

In Panama hebben wij voor u zeer mooi gelegen bouwkavels direct aan zee en strand of midden in de natuur. Wij hebben tevens appartementen, huizen en villa’s te koop. Bekijk ons aanbod of Vraag onze brochure aan