Grond met eigendomstitel

Notariële levering van grond en vastgoedEr bestaan juridisch gezien twee soorten grond in Costa Rica. Alletwee met verschillende rechten. Zo kunt u investeren in grond met Right of Posession en grond met eigendomstitel, oftewel Titeled Land. Grond met een eigendomstitel wordt notarieel geleverd en op naam gezet in het kadaster. Zo bent u er zeker van dat u veilig investeert.

Right of Posession is te vergelijken met het Nederlandse erfpacht. Gezien de beperkte rechten op deze gronden bieden wij geen kavels aan in deze categorie. Alle door Siemons Real Estate aangeboden kavels worden notarieel geleverd en op naam gezet in het kadaster.

Betaalbare kavels te koop


Betaalbare kavels te koop


Investeren in grond in Costa Rica

Grond kopen als beleggingDe grondmarkt in Costa Rica bloeit. Vooral betaalbare kavels op mooie locaties zijn populair. Er zijn verschillende soorten mensen en bedrijven die investeren in grond in Costa Rica. Op nummer 1 staan investeerders van over de hele wereld die hun geld willen veilig stellen voor dubieuze plannen van de overheid in hun thuisland. De tweede groep wordt gevormd door Amerikanen, vooral gepensioneerden en jonge welgestelden, die een huis willen bouwen op een betaalbare locatie. Een nieuwe golf investeerders komt uit Europa. Het gaat hier om zowel particuliere investeerders als projectontwikkelaars die een graantje mee willen pikken van het groeiend toerisme en de instroom van nieuwe bewoners.

Bij het selecteren van geschikte kavels nemen wij een vast aantal punten onder de loep. We analyseren de infrastructuur, de flora en fauna, het klimaat, de ligging ten opzichte van zee, strand, vliegvelden en winkels. Ook wordt er gekeken naar werkgelegenheid / mogelijkheid tot ondernemen.

Bekijk hier ons aanbod aan kavels in Costa Rica

Voor bouwers en investeerders


Voor bouwers en investeerders


Een huis bouwen in Costa Rica

(vakantie)huis bouwenHet bouwen van een comfortabele woning van goede kwaliteit is in Costa Rica relatief goedkoop. Bouwprijzen en bouwmaterialen kosten ongeveer de helft van wat u in de Benelux zou betalen. Ook arbeidsloon is vrij goedkoop. De bouw van een mooi huis, gemaakt van de beste materialen, kost in Costa Rica tussen de 450 tot 650 dollar per vierkante meter. Een bouwvergunning moet worden verworven vóór de bouw kan beginnen. Deze kan eenvoudig lokaal worden verkregen. Zorg voor een goed bouwplan. Onze relaties kunnen u hiermee helpen.

Als lagere kosten voor levensonderhoud, uitmuntende gezondheidszorg en een warm klimaat op uw verlanglijstje staan, is Costa Rica het land bij uitstek om te wonen. Costa Rica stond meerdere malen nummer 1 in de Happy Planet Index, een index van de New Economics Foundation die aangeeft, hoe gelukkig inwoners van de diverse landen ter wereld zijn.

Hier voelt u zich vanaf dag één thuis!

Alle aangeboden objecten worden notarieel geleverd en op naam gezet in het kadaster!

Costa Rica: Pura Vida!

Koop nu grond voor de beste prijsCosta Rica wordt wel eens aangeduid als het Disneyland voor natuurliefhebbers. Stranden zijn fantastisch mooi, de natuur is ongeëvenaard en het zeewater is het hele jaar door heerlijk van temperatuur. De term Pura Vida zult u hier veel horen. Pura Vida is de Costaricaanse manier om te zeggen dat alles in orde is en dat het leven is om van te genieten. Het wordt geantwoord als u vraagt hoe het gaat, maar ook als u vraagt of bepaalde gebieden leuk zijn om naar toe te gaan.

Costa Rica geniet wereldwijd een goede reputatie. Het is een veilig en ontwikkeld land met een goede infrastructuur. Op het gebied van telecommunicatie loopt het land voorop. Omdat veel Amerikanen en Canadezen een (tweede)huis bezitten in Costa Rica en omdat het land bezocht wordt door veel Engelstalige toeristen, kan men hier met Engels vrijwel overal uit de voeten. Ook op scholen zit Engelse les tegenwoordig in het standaard vakkenpakket.

Costa Rica's economische vooruitzichten zijn rooskleurig, dankzij een aantrekkelijk ondernemersklimaat, de Pro-investment regering, handelsovereenkomsten met de Verenigde Staten en lage belastingen. Het is niet voor niets het land van voorkeur voor investeerders, multinationals, pensionado's en welgestelden. Investeren in grond en/of vastgoed in Costa Rica is een goede zet. Er zijn veel doelgroepen om uw bezit in een later stadium met winst te verkopen en ook met de verhuur van onroerend goed is een prima inkomen te bewerkstelligen.

Bekijk een sfeerimpressie van Costa Rica
 

In Costa Rica hebben wij voor u zeer mooi gelegen bouwkavels direct aan zee en strand of in de bergen. Bent u op zoek naar een woning of waaardevaste investering met toekomstperspectief? Bekijk ons aanbod of Vraag onze brochure aan