Het klimaat in Costa Rica

Klimaat in Costa RicaEen veelgehoorde bijnaam van Costa Rica is ‘het land van de eeuwige lente'. En daarmee is geen woord te veel gezegd. Costa Rica is gezegend met een heerlijk klimaat en is het hele jaar door te bezoeken. De temperaturen in Costa Rica zijn eerder afhankelijk van hoogteverschillen dan van de tijd van het jaar. Variërend tussen de 20°C. in het hoogland tot zo’n 30°C. aan de kusten. In principe kan men stellen dat Costa Rica een subtropisch tot tropisch klimaat heeft. December t/m april zijn de warmste en droogste maanden. Het regenseizoen is afhankelijk van de regio tussen eind oktober en begin december. Regen valt in Costa Rica in korte buien die worden afgewisseld met zon. Dankzij de zuidelijke ligging op het continent komen in Costa Rica geen orkanen voor.

Geografische ligging Costa Rica


Costa Rica, gelegen in Midden-Amerika, grenst in het noorden aan Nicaragua, aan de zuidoostkant aan Panama, aan de oostkant aan de Caraïbische Zee en aan de west- en zuidwestkant aan de Grote Oceaan. Het landschap van Costa Rica bestaat voor ruim 25% uit beschermd natuurgebied. Costa Rica heeft een bijzonder rijke flora en fauna; het land is dan ook een waar eldorado voor de natuurliefhebber.

Wetenswaardigheden

Wetenswaardigheden over Costa RicaCosta Rica heeft een hoogopgeleide bevolking en een gunstig investeringsklimaat, mede door lage belastingen. De grond- en vastgoedprijzen in Costa Rica zijn niet het goedkoopste van Midden-Amerika, maar toch nog relatief laag. Bouwprijzen en materialen kosten ongeveer de helft van wat u in de Benelux zou betalen. De gezondheidszorg in Costa Rica staat op een hoog niveau en is goed georganiseerd. Het hoge niveau van de medische voorzieningen zorgt ervoor dat Costa Rica bestemming nummer 1 is voor medisch toerisme in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Flora en fauna in Costa Rica zijn ongeëvenaard. Het land heeft meer dan 25 nationale parken met elk zijn eigen specifieke kenmerken. De meeste parken kunnen per auto bezocht worden.

Costa Rica biedt een zeldzame verbinding tussen natuur en civilisatie. De economie stond vroeger bekend om de bananen en koffie, maar is recenter omgeslagen naar high-tech en de farmacie. Politiek gezien wordt het land beschouwd als één van de meest stabiele landen van Midden-Amerika.

Het weer in Costa Rica

Levensstandaard

Wie Costa Rica voor het eerst bezoekt zal aangenaam verrast worden door de hoge levensstandaard. Veel Amerikanen en Canadezen verhuizen naar Costa Rica. Niet alleen omdat het een schitterend land is met een geweldig klimaat, maar omdat zij met een kleiner budget dan in eigen land kunnen er hier een riante levensstijl op na kunnen houden. in Costa Rica kan men genieten van dezelfde luxe voor slechts een fractie van de prijs. Arbeidsloon is goedkoop. Zo kost een tuinman of huishoudster slechts 2 Dollar per uur.

Costa Rica is een "Hot Zone" voor de rijken der aarde. Veel Hollywoodsterren, popsterren en topsporters bezitten hier een (tweede) huis. Britney Spears, Madonna, Enrique Iglesias, Mel Gibson, Charlie Sheen, Brad Pitt en Angelina Jolie, Chuck Norris, Danny Devito, Bruce Willis, Steven Seagel, Michael Jordan, Shaquille O’Neal en Steffi Graf. Allen bezitten zij een "optrekje" in Costa Rica.

Munteenheid en betaalmogelijkheden

De munteenheid van Costa Rica is de Colón. U betaalt in Costa Rica doorgaans met de lokale munteenheid maar ook de Amerikaanse Dollar wordt overal geaccepteerd. De meest gebruikte creditcards zijn Visa en Mastercard. Heeft u een bankpas die is aangesloten bij Cirrus of Maestro, dan kunt u contant geld (Colones of Dollars) pinnen. Bij bijna alle hotels, autoverhuurbedrijven en reisorganisaties kunt u met credit card betalen. Buiten de grote steden en bij de grens kunt u bij locale dienstverleners beter met contant geld terecht dan met cheques of creditcard.

Investeren in grond en vastgoed in Costa Rica
 

In Costa Rica hebben wij voor u zeer mooi gelegen bouwkavels direct aan zee en strand of in de bergen. Bent u op zoek naar een woning of waaardevaste investering met toekomstperspectief? Bekijk ons aanbod of Vraag onze brochure aan