Het klimaat in Brazilië

Klimaat in BraziliëDoor de grootte van het land en vanwege hoogteverschillen heeft Brazilië diverse klimaatzones. In het noorden van Brazilië heerst een tropisch regenwoudklimaat met vrij hoge gemiddelde temperaturen van meer dan 26°C. In het zuiden van het land heerst een subtropisch klimaat en zijn er vier jaargetijden te onderscheiden, net als in Nederland. Temperaturen liggen hier tussen de 25°C en 30°C maar in de nachten tijdens de "winterperiode" kan het aangenaam fris worden. In het hoogland en in de noordelijkste staat Roraima heerst een savanneklimaat waar het 't hele jaar door overdag ca. 26°C is. De kust van Brazilië heeft een tropisch klimaat. Ook in het regenseizoen is een verblijf in Brazilië prima te doen. De temperatuur is immer aangenaam en buien zijn over het algemeen van korte duur. Brazilië heeft, het zuiden uitgezonderd, twee jaargetijden, maar daar merkt u nauwelijks wat van.

Geografische ligging Brazilië

Wetenswaardigheden

Wetenswaardigheden over BraziliëBrazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en het 5e grootste land ter wereld. De officiële taal in Brazilië is Portugees. Er leven zo'n 187 miljoen mensen in Brazilië, waarvan de helft jonger is dan 25 jaar. In Brazilië liggen bijna alle grote steden aan de kustlijn. De grootste steden zijn: São Paulo, Rio de Janeiro, Salvador, Brasilia en Fortaleza. Deze vijf zijn al goed voor ruim één achtste van de totale bevolking. Er wonen relatief weinig mensen in het binnenland. Brazilianen zijn gemakkelijk in de omgang. Ze worden getypeerd als vriendelijk, open, tolerant en muzikaal. Steeds meer ondernemers en gepensioneerden stromen het land binnen. Het land is favoriet bij projectontwikkelaars. Brazilië biedt investeerders in grond en vastgoed goede vooruitzichten. Er is door groeiend toerisme en immigratie grote vraag naar (vakantie)woningen en bouwkavels.

Het weer in Brazilië

Levensstandaard

Brazilië is het land van stranden, carnaval, samba en voetbal. Er wordt uitbundig en intens geleefd. De levensstandaard in Brazilië is hoog. Het verschil tussen arm en rijk is echter groot, waardoor niet elke Braziliaan hiervan kan profiteren. Een van de krachten van de Braziliaanse economie is de groeiende middenklasse. Publieke gezondheidszorg is gratis in Brazilië. Mensen met een particuliere ziektekostenverzekering genieten echter voordelen in de vorm van kortere wachttijden en betere zorg. Zorginstellingen worden geleid door efficiënte professionele gezondheidsbestuurders. Brazilië is een uitstekend land voor een avontuurlijke vakantie, om met pensioen te gaan of een tweede huis te kopen. Het alledaagse leven in Brazilie zal nieuwe bewoners snel eigen worden. Voor investeerders in grond en vastgoed is Brazilië een toplocatie. Arbeidsloon in Brazilië is niet duur. Ook lokale bouwmaterialen zijn goed betaalbaar.

Munteenheid en betaalmogelijkheden

De munteenheid van Brazilië is de Real. U betaalt in Brazilië doorgaans met de lokale munteenheid. De Amerikaanse Dollar wordt niet overal geaccepteerd. De meest gebruikte creditcards zijn Visa en Mastercard. Heeft u een bankpas die is aangesloten bij Cirrus of Maestro, dan kunt u contant geld pinnen. Bij bijna alle hotels, autoverhuurbedrijven en reisorganisaties kunt u met credit card betalen. Buiten de grote steden en bij de grens kunt u bij locale dienstverleners beter met contant geld terecht dan met cheques of creditcard. Momenteel is een Real ongeveer 35 eurocent of 50 dollarcent waard. Dat wil zeggen dat u met één euro ongeveer drie keer zoveel kunnen kopen in Brazilië dan in eigen land.

Investeren in grond en vastgoed in Brazilië
 

In Brazilië hebben wij voor u zeer mooi gelegen bouwkavels direct aan zee en strand en midden in de natuur. Om op te bouwen en wonen of als waardevaste investering. Bekijk ons aanbod of Vraag onze brochure aan